A BBQ sertéstarja különleges, fűszeres ízét a BBQ szósz adja, ha ezt a kettőt vegyítjük, a végeredmény egy omlós, pikáns ízzel teli hús lesz.
BBQ sertéstarja
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
800 gramm sertéstarja
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított kakukkfű
100 gramm barbecue szósz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokon.
- A sertés tarját mossuk meg alaposan, majd itassuk le róla a nedvességet.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, őrölt paprikát, fokhagymaport, szárított oregánót, szárított kakukkfüvet, sót és borsot. Ez lesz a páclé.
- Kenjük be a sertéstarját alaposan a páclével mindkét oldalán, majd hagyjuk állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.
- A grillsütőt kenjük meg kevés olívaolajjal, majd helyezzük rá a sertéstarját.
- Grillezzük a tarját 6-8 percig mindkét oldalán, vagy amíg a hús szépen megsül és pikáns, aranyszínű kérget kap.
- Vegyük le a tarját a grillsütőről, és hagyjuk pihenni néhány percig.
- Vágjuk fel a tarját szeletekre, majd locsoljuk meg bőségesen barbecue szósszal. Jó étvágyat!
Megjegyzések
- Tipp: Nagyon jól passzol mellé a coleslaw saláta és a sült burgonya is.
Fotó: canva.com