Coleslaw saláta

Eredeti coleslaw saláta recept

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: könnyű

A coleslaw saláta egy friss és ropogós étel, amely tökéletes kiegészíti a főételeket, de akár önálló fogásként is fogyasztható. Ez a klasszikus amerikai saláta káposztából és répából készül, és szuper alternatíva a hagyományos salátákhoz képest.

Coleslaw saláta

Coleslaw saláta

0 0 szavazat
Fogás: salátaKonyha: amerikaiNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 1 fej fehér káposzta

  • 2 darab sárgarépa

  • 1 fej lilahagyma

  • 0,5 csésze majonéz

  • 2 evőkanál cukor

  • 2 evőkanál cukor

  • 2 evőkanál almaecet

  • 1 evőkanál mustár

  • 0,5 teáskanál

  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Vágjuk vékonyra a fehér káposztát, reszeljük le a sárgarépát és vágjuk vékony szeletekre a lilahagymát.
  • Tegyük a zöldségeket egy nagy tálba, majd keverjük össze alaposan.
  • Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet. Keverjük össze a majonézt, cukrot, fehér cukrot, almaecetet, mustárt, sót és fekete borsot. Keverjük addig, amíg a cukor feloldódik és az öntet sima és krémes lesz.
  • Öntsük az öntetet a káposzta és répa keverékére, majd óvatosan keverjük össze, hogy az öntet jól befedje a zöldségeket.
  • Hűtsük legalább egy órán át a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a saláta friss és ropogós legyen.
  • Tálaljuk frissen, adható hozzá még dió, mazsola de ez opcionális. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com