A sült krumpli sütőben való elkészítése könnyű és gyors módja annak, hogy ropogós krumpli hasábokat kapjunk. Ez a népszerű köret ideális lehet húsokhoz, de akár önmagában is élvezhető.
Sült krumpli sütőben
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
40
percÖsszesen
50
percHozzávalók
4 darab krumpli
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál szárított rozmaring
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
- Mossuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk fel vékony szeletekre. Lehet hámozni is a krumplit.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, fűszerpaprikát, szárított rozmaringot, sót és fekete borsot.
- A krumpliszeleteket tegyük a fűszeres olajba, majd forgassuk át alaposan, hogy minden szeletet bevonjon a fűszerkeverék.
- Helyezzük el a krumpliszeleteket egyenletesen a sütőpapírra bélelt tepsin. Ne helyezzük túl közel egymáshoz, hogy szépen megsüljenek.
- Süssük a krumplit előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Időnként fordítsuk meg őket, hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
- Tálaljuk még melegen, és kínáljuk a kedvenc mártogatóssal vagy szósszal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com