Sült krumpli sütőben

Ropogós sült krumpli sütőben

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A sült krumpli sütőben való elkészítése könnyű és gyors módja annak, hogy ropogós krumpli hasábokat kapjunk. Ez a népszerű köret ideális lehet húsokhoz, de akár önmagában is élvezhető.

Sült krumpli sütőben

Sült krumpli sütőben

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 4 darab krumpli

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 1 teáskanál szárított rozmaring

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • Mossuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk fel vékony szeletekre. Lehet hámozni is a krumplit.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, fűszerpaprikát, szárított rozmaringot, sót és fekete borsot.
  • A krumpliszeleteket tegyük a fűszeres olajba, majd forgassuk át alaposan, hogy minden szeletet bevonjon a fűszerkeverék.
  • Helyezzük el a krumpliszeleteket egyenletesen a sütőpapírra bélelt tepsin. Ne helyezzük túl közel egymáshoz, hogy szépen megsüljenek.
  • Süssük a krumplit előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Időnként fordítsuk meg őket, hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
  • Tálaljuk még melegen, és kínáljuk a kedvenc mártogatóssal vagy szósszal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com