Borsópörkölt

Egyszerű és gyors borsópörkölt

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A borsófőzelék mellett a borsópörkölt a másik hazai nagy kedvenc. Az étel a késő tavaszi-kora nyári frissen fejtett zöldborsóból a legfinomabb, de a fagyasztottból is igazán ízletes fogást lehet készíteni. Ráadásul a borsó nemcsak jóízű, hanem magas növényi fehérje és értékes szénhidráttartalommal is bír.

Borsópörkölt

0 0 szavazat
Fogás: egytálételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 80 dkg zöldborsó

  • 1 fej vöröshagygma

  • 1 darab paradicsom

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés

  • Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, rádaraboljuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön – kevés víz hozzáadásával – puhára főzzük.
  • Ha puhára főtt a paradicsom, hozzáadjuk a zöldborsót, majd alacsony lángon további 10 percig főzzük. Ha mirelit borsót használunk, inkább 15-20 perccel számoljunk.
  • A kész ételt szélesmetélttel, nokedlivel vagy krumplival tálaljuk, és tejföllel díszíthetjük. Ha pedig kiadósabbá tennénk, feldobhatjuk virslivel vagy tükörtojással. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com