Nokedli

A tökéletes nokedli receptje

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A nokedli eredetileg a német nyelvterületekről származik, mára azonban már tipikus magyar köretté vált, számos hagyományos étellel kombinálható. Előszeretettel kísérik nokedlivel például a pörkölteket és a különböző húsételeket. A nokedli ízvilágát különböző fűszerekkel is feldobhatjuk, például keverhetünk bele snidlinget, medvehagymát vagy éppen spenótot.

Nokedli

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt

  • 1 db nagy tojás

  • 3 dl víz

  • 1 teáskanál

Elkészítés

  • Először a nokedli tésztát készítjük el. A lisztet, tojást, sót és vizet összegyúrjuk és addig dolgozzuk, míg egy lágy, de sűrű masszát kapunk. Érdemes a vizet lassan adagolni, hogy szépen el tudjuk dolgozni a tésztát.
  • Egy fazékba bőven vizet öntünk, felforraljuk, 3 teáskanál sóval és kevés olajjal ízesítjük. Ebben főzzük ki a kiszaggatott nokedlit. A szaggatáshoz a kifejezetten erre szolgáló nokedli-szaggatót ajánljuk. Ezt általában a fazékra tudjuk helyezni, így a formára szabott nokedli már rögtön a vízbe pottyan. Gyors munkát igényel, mivel gyorsan, néhány perc alatt megfő.
  • Akkor szedhetjük ki a vízből, amikor maguktól feljönnek a víz felszínére. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A nokedlitészta frissen jó, ezért közvetlenül főzés előtt keverjük be, ha nem akarjuk, hogy kemény legyen!

Fotó: canva.com