Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék paprikás rántással

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A magyar konyha igen gazdag a különböző főzelékfajtákban. Ezek közül talán az egyik legközkedveltebb a zöldborsófőzelék. Természetesen mindig sokkal finomabb az étel, ha friss hozzávalókat használunk, de bevethető a mirelit zöldség is. A zöldborsófőzelék egy könnyen és gyorsan, mindössze húsz perc alatt elkészíthető fogás. A bevásárlólista sem túl hosszú, a borsón kívül szinte minden megtalálható egy jól felszerelt háztartásban.

Zöldborsófőzelék paprikás rántással

5.0 2 szavazat
Fogás: főzelékKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 kg zöldborsó

  • 2 evőkanál olaj

  • só (ízlés szerint)

  • 2 teáskanál pirospaprika

  • 2 dl víz

Elkészítés

  • Egy kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben, majd a zöldborsót megpároljuk benne. Sóval ízesítjük.
  • Közben rántást készítünk. Egy kisebb serpenyőben egy evőkanál olajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetjük, amíg egy kicsit megpirul. Majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
  • Ha kész a rántás, hozzáöntjük a megpárolt borsóhoz, majd folyamatos keverés mellett forrásig melegítjük, majd lecsavarjuk a lángot. Alacsony tűzön főzzük még néhány percig, amíg a főzelék sűrűsége nem éri el a kívánt minőséget. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A zöldborsófőzelék igazán ízletes magában is, viszont ha kiadósabb ebédre vágyunk, tálalhatjuk tükörtojással, hússal vagy virslivel.

Fotó: canva.com