A cupcake-t rengeteg féle díszítéssel lehet elkészíteni, az alapja a muffin. A krém és díszítés ránk van bízva, így mindig valami újat próbálhatunk ki ezzel az édességgel.
Adag
12
adagElőkészítés
30
percElkészítés
20
percÖsszesen
50
percHozzávalók
- A muffinhoz:
200 gramm liszt
1 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál sütőpor
115 gramm vaj
2 darab tojás
200 gramm cukor
120 ml tej
1 csipet só
- A krémhez:
225 gramm puha vaj
2 evőkanál tejszín
375 gramm porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
- Keverjük össze egy tálban a sütőport, sót és a lisztet.
- Egy másik tálba rakjuk a cukrot és a vajat, és addig keverjük, ameddig szép, sima állagú lesz. A tojásokat egyenként adjuk hozzá és alaposan keverjük, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot is.
- Ehhez a keverékhez adagoljuk apránként a lisztes keveréket, majd a tejet is és keverjük össze alaposan.
- Egy muffin sütőbe adagoljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 20 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- A krém elkészítéséhez a porcukor és a vajat keverjük simára, és adjuk hozzá a tejszínt, majd a vanília kivonatot.
- Egy habzsák segítségével szépen adagoljuk a cupcake-re és el is készült. Tehetünk rá díszítést is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com