Cupcake

Vaníliás cupcake

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A cupcake-t rengeteg féle díszítéssel lehet elkészíteni, az alapja a muffin. A krém és díszítés ránk van bízva, így mindig valami újat próbálhatunk ki ezzel az édességgel.

Cupcake

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag

12

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • A muffinhoz:
  • 200 gramm 200 liszt

  • 1 teáskanál 1 vanília kivonat

  • 2 teáskanál 2 sütőpor

  • 115 gramm 115 vaj

  • 2 darab 2 tojás

  • 200 gramm 200 cukor

  • 120 ml 120 tej

  • 1 csipet 1

  • A krémhez:
  • 225 gramm 225 puha vaj

  • 2 evőkanál 2 tejszín

  • 375 gramm 375 porcukor

  • 1 teáskanál 1 vanília kivonat

Elkészítés

  • Keverjük össze egy tálban a sütőport, sót és a lisztet.
  • Egy másik tálba rakjuk a cukrot és a vajat, és addig keverjük, ameddig szép, sima állagú lesz. A tojásokat egyenként adjuk hozzá és alaposan keverjük, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot is.
  • Ehhez a keverékhez adagoljuk apránként a lisztes keveréket, majd a tejet is és keverjük össze alaposan.
  • Egy muffin sütőbe adagoljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 20 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  • A krém elkészítéséhez a porcukor és a vajat keverjük simára, és adjuk hozzá a tejszínt, majd a vanília kivonatot.
  • Egy habzsák segítségével szépen adagoljuk a cupcake-re és el is készült. Tehetünk rá díszítést is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com