Muffin

Puha muffin alaprecept

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A muffin egy sokoldalú, több nemzet konyhájához kapcsolható édesség. Ha megtanuljuk az alaptésztát elkészíteni, nyert ügyünk van, hiszen továbbfejlesztve különbözőképpen ízesíthetjük, sőt ha elkezdjük a tetejét is díszíteni, a bulik, esküvők és ünnepek főszereplőjévé válhatunk az így megkreált cupcakes nevű desszertekkel.

Muffin alaprecept

Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 2 darab 2 tojás

  • ½ bögre ½ kristálycukor

  • 1 ½ bögre 1 ½ finomliszt

  • 1 csomag 1 vaníliás cukor

  • 1 teáskanál 1 sütőpor

  • ½ bögre ½ olaj

  • 2 evőkanál 2 tej

  • 2 teáskanál 2 fahéj

Elkészítés

  • Először egy tálban összekeverjük a finomlisztet és a sütőport.
  • A tojásokat felverjük, az egész tojást fogjuk használni, nem kell szétválasztani. Habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadagoljuk a tejet és az olajat.
  • Az így kapott tésztához fokozatosan hozzáadagoljuk a finomlisztet. Addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Ízesíthetjük fahéjjal, de akár vanília kivonattal is.
  • A muffinsütőt kivajazzuk vagy muffinpapírokkal kibéleljük. Ezekbe adagoljuk a tésztát. Azzal számolni kell, hogy sütés alatt a muffinok nőni fognak, tehát általában az erre kijelölt hely ¾ részét használhatjuk fel.
  • 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fontos, hogy hagyjuk dolgozni a tésztát, ezért elkerülendő, hogy a sütő ajtaját ez idő alatt kinyissuk.
  • Tipp: A muffinok különböző változataiban a határ a csillagos ég. Ízesíthetjük dióval, almával, de akár sárgarépával is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com