Töltött édesburgonya

Krémsajtos töltött édesburgonya

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

Az édesburgonyát sokat szerethetjük, akár sült krumpliként, akár chips-ként, azonban ha egy nem mindennapi módját szeretnénk választani az elkészítéséhez, próbáljuk ki a töltött édesburgonyát, amely tökéletes lehet ebédre vagy vacsorára is.

Töltött édesburgonya

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 3-4 darab édesburgonya

  • 0,5 teáskanál

  • 2 darab lila hagyma

  • 1 csomag krémsajt

  • petrezselyem

Elkészítés

  • A krumplikat alaposan tisztítsuk meg, vágjuk félbe és így helyezzük a tepsire.
  • Öntsük meg kevés olajjal és sóval szórjuk meg őket.
  • A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a krumplikat 25-30 perc alatt süssük készre!
  • Az édesburgonyákat kenjük meg krémsajttal, rakjunk rá lilahagymát és tegyünk petrezselymet a tetejére (ez opcionális). Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A csicseriborsó is nagyon jól passzol hozzá, érdemes azzal is kipróbálni.

Fotó: canva.com