Tahinis tészta

Krémes tahinis tészta

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A tahinis tészta egy egyszerű, de különleges fogás, melyet a közel-keleti konyha kedvelőinek különösen ajánlunk. A tahini, vagy más néven szezámkrém, gazdag és krémes ízt ad a tésztának, melyet néha egyszerű, de ízletes hozzávalóval egészítünk ki.

Tahinis tészta

Tahinis tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: közel-keletiNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta

  • 0,5 csésze tahini

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál citromlé

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • friss petrezselyem

Elkészítés

  • Forraljunk fel bőséges mennyiségű vizet egy nagy lábosban, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük al dente, azaz még kissé roppanósra, a csomagoláson ajánlott időtartam alatt. Miután elkészült, szűrjük le, de hagyjunk meg egy kis mennyiségű főzővizet.
  • Közben készítsük el a tahinis szószt. Egy közepes tálban keverjük össze a tahinit, apróra vágott fokhagymát, citromlevet és olívaolajat. Keverjük össze alaposan, amíg sima és krémes állagú lesz. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.
  • Ha a szósz túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá néhány evőkanál főzővizet, hogy könnyebb legyen összekeverni a tésztával.
  • Keverjük össze a főtt és leszűrt tésztát a tahinis szósszal egy nagy tálban vagy a lábosban. Alaposan forgassuk össze.
  • Tálaljuk a tahinis tésztát friss apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva. Opcionálisan megszórhatjuk még pirított szezámmaggal is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com