Tahini

Tahini, avagy szezámmagpaszta

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A tahini, vagy szezámpaszta, egy sokoldalú közel-keleti alapanyag, amelyet szezámmagból készítenek. Ez a krémes, diós ízű paszta számos ételhez és mártogatóshoz adhat ízletességet, például a hummuszhoz, salátákhoz vagy akár desszertekhez is.

Tahini

Tahini

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: közel-keletiNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm szezámmag

  • 2-4 evőkanál olaj

Elkészítés

  • Egy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg a szezámmagot 5-10 percig, amíg aranybarna nem lesz, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
  • Hagyjuk kihűlni a szezámmagot, majd tegyük egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe. Keverjük össze az olajjal, és pürésítsük simára. Szükség esetén adjunk hozzá még olajat, hogy a kívánt állagot elérjük. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A tahinit tároljuk légmentesen záródó edényben a hűtőben. Használhatjuk mártogatósként, salátöntetként vagy akár sütemények és desszertek elkészítésére is.

Fotó: canva.com