Pulled pork szendvics

Szaftos pulled pork szendvics házilag

Elkészítési idő: 4 óra 40 perc Nehézség: közepes

A szaftos pulled pork tépett hús után a következő amit készítsünk el, az ennek a szendvics változata legyen. A salátával és szósszal kombinálva pedig egy igazán fenséges fogást állíthatunk össze.

Pulled pork szendvics

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

4

óra 

20

perc
Összesen

4

óra 

40

perc

Hozzávalók

  • A húshoz:
  • 1,5 kilogramm sertéslapocka

  • 0,5 fej hagyma

  • 1 evőkanál

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál cayenne bors

  • 1 evőkanál barna cukor

  • 1 evőkanál zsír

  • 0,5 teáskanál füstölt paprika

  • 0,5 teáskanál bors

  • 1,5 dl marha alaplé

  • A szószhoz:
  • 300 ml ketchup

  • 1 kávéskanál

  • 1 teáskanál bors

  • 2 dl víz

  • 6 evőkanál barna cukor

  • 1 darab vöröshagyma

  • A salátához:
  • 200 ml görög joghurt

  • 1 evőkanál méz

  • 1 evőkanál citromlé

  • 3 darab tojás

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A húst a recept alapján elkészítjük.
  • A szósz elkészítéséhez egy edényben elkeverjük az összes hozzávalót, és tűzhely felett 30-40 percig főzzük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • Ha a hús is elkészült, alaposan összekeverjük a szósszal, így nagyon szaftos lesz!
  • A salátához a répát, vagy azt a zöldséget, amit használunk megmossuk és hámozzuk, majd lereszeljük.
  • A joghurtot, a mézet és a fűszereket összekeverjük, majd a répával együtt belerakjuk egy tálba, és így tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com