A szaftos pulled pork tépett hús után a következő amit készítsünk el, az ennek a szendvics változata legyen. A salátával és szósszal kombinálva pedig egy igazán fenséges fogást állíthatunk össze.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
4
óra20
percÖsszesen
4
óra40
percHozzávalók
- A húshoz:
1,5 kilogramm sertéslapocka
0,5 fej hagyma
1 evőkanál só
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál cayenne bors
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál zsír
0,5 teáskanál füstölt paprika
0,5 teáskanál bors
1,5 dl marha alaplé
- A szószhoz:
300 ml ketchup
1 kávéskanál só
1 teáskanál bors
2 dl víz
6 evőkanál barna cukor
1 darab vöröshagyma
- A salátához:
200 ml görög joghurt
1 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
3 darab tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst a recept alapján elkészítjük.
- A szósz elkészítéséhez egy edényben elkeverjük az összes hozzávalót, és tűzhely felett 30-40 percig főzzük, hogy jól összeérjenek az ízek.
- Ha a hús is elkészült, alaposan összekeverjük a szósszal, így nagyon szaftos lesz!
- A salátához a répát, vagy azt a zöldséget, amit használunk megmossuk és hámozzuk, majd lereszeljük.
- A joghurtot, a mézet és a fűszereket összekeverjük, majd a répával együtt belerakjuk egy tálba, és így tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com