Pulled pork

Szaftos-tépett hús, azaz pulled pork

Elkészítési idő: 4 óra 30 perc Nehézség: közepes

Ha rajongunk a szaftos, ízletes húsokért, akkor a pulled pork-ot nekünk találták ki! Az elkészítése kissé időigényes, de minden percet megér, hiszen nagyon jól passzos szendvicsekre, sült krumpli vagy saláták mellé is.

Pulled pork

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

4

óra 
Összesen

4

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 1,5 kg csontos sertéslapocka

  • 0,5 fej hagyma

  • 1 evőkanál

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál cayenne bors

  • 1 evőkanál barna cukor

  • 1 evőkanál sertészsír

  • 0,5 teáskanál füstölt paprika

  • 0,5 kávéskanál bors

  • 3,5 dl barna sör

  • 1,5 dl marha alaplé

Elkészítés

  • A húst előkészítjük: mély lyukakat vágunk bele, amikbe bele tudjuk nyomni a fokhagyma gerezdeket, majd jó alaposan megsózzuk (beledörzsöljük).
  • A hagymát aprítjuk/reszeljük és elkeverjük a borssal, cayenne borssal, füstölt paprikával és a cukorral, majd ezt is rászórjuk a húsra, beledörzsöljük.
  • Egy nagy serpenyőt tegyünk a tűzhelyre, majd öntsük bele a sertészsírt és olvasszuk fel, erre helyezzük rá a bepácolt húst és minden oldalát pár perc alatt pirítsuk meg (a kérgét pirítsuk), majd öntsük rá az alaplevet és a sört, és addig süssük ameddig fel nem forr.
  • 150 fokon előmelegített sütőbe rakjuk a lefedett serpenyőben lévő húst, 3-5 óráig kell sütni, ameddig látjuk rajta, hogy szinte szétesik.
  • Amikor ezt látjuk, vegyük ki a sütőből és kézzel vagy egy villa segítségével tépkedjük szét a húst! Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com