A pizza egy klasszikus olasz étel, amely könnyen elkészíthető otthon is. Remek fogás lehet egy gyors és ízletes főételként. Nagyon sok variációja létezik ha a feltétekről van szó, így bármivel kombinálhatjuk.
Adag
8
adagElőkészítés
20
percElkészítés
20
percÖsszesen
40
percHozzávalók
1 darab pizza tészta (készen kapható vagy házilag készített)
200 gramm pizzaszósz
200 gramm reszelt mozzarella sajt
100 gramm füstölt szalámi
1 darab paprika
1 darab darab paradicsom
1 darab hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olívaolaj a kenéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.
- A pizza tésztát nyújtsuk ki a megfelelő méretre és formára. Helyezzük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kenjük meg a pizza szósszal az egész tésztát, hagyva egy kis szélesebb peremet.
- Szórjuk meg a reszelt mozzarella sajttal az egész tésztát.
- Helyezzük el a szalámi szeleteket, a paprika csíkokat, a paradicsom szeleteket és a hagyma szeleteket a tészta tetején.
- Szórjuk meg az egészet zúzott fokhagymával, szárított oregánóval, sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Locsoljunk egy kevés olívaolajat a tészta peremére, hogy sütés közben aranybarna és ropogós legyen.
- Süssük a pizzát a előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a tészta szépen aranybarnára pirul.
- Vegyük ki a sütőből a pizzát, hagyjuk kicsit pihenni, majd szeleteljük fel és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com