Húsgolyó

Olasz húsgolyó

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A húsgolyóról sokunknak a svéd, barna szószos étel jut az eszünkbe. A másik remek opció az elkészítésére, ha paradicsomszósszal fogyasztjuk, sok ételt meg lehet vele bolondítani, bolognai mellé az egyik legjobb választás.

Húsgolyó

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Sütés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 30 dkg darált marhahús

  • 20 dkg darált sertéshús

  • 2 evőkanál petrezselyem por

  • 1 darab tojás

  • 5 dkg sajt

  • 2 szelet kenyér

  • 2 fej vöröshagyma

  • 7 dl paradicsompüré

  • 3 gerezd fokhagyma

  • olaj

  • bazsalikom

  • oregánó

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • A kenyér széleit eltávolítjuk, a belső részét pedig felkockázzuk és vízben áztatjuk.
  • A húsokat beletesszük egy tálba, hozzákeverjük a kinyomkodott kenyérszeleteket, a tojást, az  1 darab hagymát és fokhagymát reszelve, vagy nagyon apróra vágva, a petrezselymet és a sajtot is (opcionális). Ha elkészült, kézzel golyókat formázunk a húsos keverékből.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd felsorakoztatjuk a húsgolyókat.
  • 200 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket.
  • A paradicsomszószhoz összekeverjük a paradicsompürét, 1 darab hagymát, fokhagymát és a zöldfűszereket. Ha a húsgolyók kész lettek, leöntjük a szósszal és így tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com