Olasz tésztasaláta

Mediterrán olasz tésztasaláta

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

Az olasz tésztasaláta azért jó választás, mert egy könnyű, gyors, mégis különleges ételről van szó, hiszen tele van friss zöldségekkel és többféleképpen is variálható, a tésztáját pedig mi magunk is előállíthatjuk.

Olasz tésztasaláta

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 20 dkg koktélparadicsom

  • 1 csomag mozzarella (mini)

  • 1 dl olívaolaj

  • borecet (vörös)

  • bazsalikom ízlés szerint

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A tésztát forralt, sós vízben főzzük a csomagolásán leírtak szerint.
  • Ha megfőtt a leszűrés után pici olajat öntsünk hozzá, hogy ne tapadjon össze.
  • A paradicsomot vágjuk fel, a mozzarella golyókat vegyük ki a csomagolásból és csepegtessük le a folyadékot róla. Ha nagy mozzarellánk van, vágjuk fel.
  • A paradicsomot, a mozzarellát és a tésztát keverjük össze.
  • Az öntethez valókat összekeverjük: a borecetet, az olajat, a sót, a borsot és a fokhagymát (préselve).
  • Ezt öntsük a tésztára és keverjük össze, majd rakjunk rá bazsalikomot (ez opcionális). Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com