Krumplifőzelék

Tejfölös babérleveles krumplifőzelék

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

Hazánkban igen népszerűek a különböző főzelékek. A krumplifőzelékre biztosan mindenki emlékszik a menzás időkből. Fogyaszthatjuk fasírttal vagy sült virslivel.

Krumplifőzelék

0 0 szavazat
Fogás: főzelékKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 70 dkg 70 burgonya

  • 2 evőkanál 2 olaj

  • 4 dl 4 víz

  • 2 dl 2 tejföl

  • 1,5 dkg 1,5 finomliszt

  • só (ízlés szerint)

  • 1 1 teáskanáltpirospaprika

  • 2 2 evőkanál majoránna

  • 3 darab 3 babérlevél

Elkészítés

  • Először megmossuk és megpucoljuk a krumplit, majd apró darabokra vágjuk.
  • Az olajat felhevítjük egy közepes méretű lábasban. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a burgonyát, jól összekeverjük.
  • Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a krumplit, utána sóval és majoránnával fűszerezzük. Még beletesszük a babérlevelet, aztán lefedve 25 percig főzzük.
  • A tejfölbe belekeverjük a lisztet, jó alaposan kikeverjük még egy kis főzelékből nyert víz segítségével. Fontos, hogy csomómentes legyen, mert az így kapott alappal habarjuk be a főzeléket.
  • Ha a krumpli már megpuhult, a fenti keveréket hozzáadjuk, elkeverjük, aztán kis lángon még főzzük néhány percig, amíg kellőképpen besűrűsödik. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com