Fasírt

A tökéletes fasírt receptje

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A fasírt igen népszerű ebéd pontosan amiatt, mert könnyen és gyorsan elkészíthető, valamint akár hidegen is fogyasztható. Alakja és nagysága miatt még harapnivalóként is szolgálhat. Bármilyen köret mellé ideális, legyen szó burgonyáról vagy rizsről, de saláta mellé szintén remek választás. Többféle húsból készíthetjük, de a csirkehús azért ajánlott, mert gyorsabban megsül.

Fasírt

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 1 szikkadt zsemle

  • 1 pohár víz

  • bors

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 egész tojás

  • 50 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka)

  • kb. 2 dl olaj

Elkészítés

  • A zsemlét beáztatjuk annyi vízben, hogy ellepje. Addig kell áznia, amíg a vizet teljesen felszívja és puha nem lesz. Utána kinyomkodjuk belőle a nedvességet, a zsemlét ezután egy tálba tesszük a hússal együtt.
  • Ebbe beleütjük a tojást, majd egy mokkáskanál borssal, egy kávéskanál sóval ízesítjük. Végül belenyomjuk a fokhagymát, és összegyúrjuk az így kapott keveréket.
  • Kis gombócokat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajban mindkét oldalán megsütjük. Ha egészségesebb verzióra vágyunk, megsüthetjük olaj nélküli fritőzben is. Ebben az esetben előtte minimális olajjal meglocsoljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com