Az olasz konyha egyik finom tésztás étele a spagetti, amit nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetünk, kevés idő alatt ízletes ételt tehetünk az asztalra. Igazán fenséges, ha mi magunk készítjük el a tésztáját házilag!
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
25
percÖsszesen
35
percHozzávalók
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg sűrített paradicsom
60 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt sajt
50 dkg spagetti tészta
4 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Sós, felforrt vízbe rakjuk a tésztát és főzzük a csomagoláson lévő leírás szerint. Érdemes egy kevés olajat tenni hozzá főzésnél vagy amikor elkészült, hogy ne ragadjon össze a tésztánk.
- Aprítsuk fel a hagymákat, majd pirítsuk meg egy serpenyőben egy pici olajon. Ha a hagyma megpirult, hozzá adhatjuk a húst, amit szétnyomkodunk fakanál segítségével.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a fűszereket! Kevergessük folyamatosan és ha a hús kifehéredett, illetve elkészült akkor öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, ezzel főzzük együtt.
- Fedjük le és így főzzük ameddig meg nem puhul, pár percenként nézzük és kevergessük meg.
- Ha elkészült, összeöntjük a tésztával vagy először a tésztát rakjuk tányérra és ráöntjük a szószt! Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com