Spagetti

Könnyű és krémes spagetti

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

Az olasz konyha egyik finom tésztás étele a spagetti, amit nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetünk, kevés idő alatt ízletes ételt tehetünk az asztalra. Igazán fenséges, ha mi magunk készítjük el a tésztáját házilag!

Spagetti

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 10 dkg sűrített paradicsom

  • 60 dkg darált sertéshús

  • 20 dkg reszelt sajt

  • 50 dkg spagetti tészta

  • 4 evőkanál olívaolaj

  • ízlés szerint

  • oregánó ízlés szerint

  • majoranna ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Sós, felforrt vízbe rakjuk a tésztát és főzzük a csomagoláson lévő leírás szerint. Érdemes egy kevés olajat tenni hozzá főzésnél vagy amikor elkészült, hogy ne ragadjon össze a tésztánk.
  • Aprítsuk fel a hagymákat, majd pirítsuk meg egy serpenyőben egy pici olajon. Ha a hagyma megpirult, hozzá adhatjuk a húst, amit szétnyomkodunk fakanál segítségével.
  • Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a fűszereket! Kevergessük folyamatosan és ha a hús kifehéredett, illetve elkészült akkor öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, ezzel főzzük együtt.
  • Fedjük le és így főzzük ameddig meg nem puhul, pár percenként nézzük és kevergessük meg.
  • Ha elkészült, összeöntjük a tésztával vagy először a tésztát rakjuk tányérra és ráöntjük a szószt! Reszelt sajttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com