Vanília sodó

Házi vanília sodó

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A vanília sodó nagyon változatos módon felhasználható, sokszor akár az aranygaluska mellé is. Vaníliás íze és selymes állaga miatt azonban több mindenhez is használható, és nagyon egyszerű az elkészítése!

Vanília sodó

Vanília sodó

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 500 ml tej

  • 4 darab tojássárgája

  • 100 gramm cukor

  • 30 gramm liszt

  • 1 darab vaníliarúd (vagy 1 teáskanál vanília kivonat)

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban melegítsük fel a tejet közepes lángon, de ne forraljuk fel. Addig melegítsük, amíg gőz kezd kibújni belőle.
  • Közben egy másik tálban keverjük össze a tojássárgájákat, a cukrot, a lisztet és a csipet sót. A vaníliarúd esetén vágjuk ketté hosszában és kaparjuk ki a magokat a keverékbe. Ha vanília kivonatot használunk, akkor azt is adjuk hozzá a keverékhez.
  • Keverjük simára a tojás masszát, majd lassan öntsük hozzá a meleg tejet, folyamatos keverés mellett.
  • Öntsük vissza a masszát a lábasba, majd közepes lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le az aljára, és a krém ne égjen oda.
  • Amikor a krém sűrűsödött és krémes állagú lett, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Fotó: canva.com