Paradicsomszósz

Házi paradicsomszósz

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A paradicsomszósz otthon elkészítve, remek választás lehet tésztákra vagy pizzákra is, de húsok mellé is nagyon jól passzol.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm paradicsom

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A paradicsomokat mossuk meg, majd készítsünk egy X alakú bevágást a paradicsomok alján. Helyezzük a paradicsomokat forró vízbe, és hagyjuk őket 1-2 percig, majd vegyük ki őket és helyezzük hideg vízbe. Ezután könnyedén le lehet húzni a paradicsomok héját.
  • Finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
  • Egy lábasban hevítsünk olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsuk meg, amíg aranyszínűvé válnak.
  • Adjuk hozzá a paradicsomokat a lábasba, majd a cukrot, a szárított bazsalikomot és oregánót. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • Forraljuk fel a paradicsomos keveréket, majd csökkentsük a lángot, és hagyjuk főni lassú tűzön körülbelül 45 percig, vagy amíg a paradicsomok szétfőnek, és a szósz besűrűsödik.
  • Vegyük le a tűzről a lábast, és hagyjuk kissé kihűlni.
  • Tegyük a paradicsomszószt turmixgépbe vagy botmixerbe, és pürésítsük simára.
  • Visszatesszük a szószt a lábasba, és még egyszer melegítjük. Ha szükséges, ízlés szerint még sózzuk vagy fűszerezzük.
  • Tálalhatjuk ízlés szerint, amivel szeretnénk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com