Kifli

Kívül ropogós, belül puha házi kifli

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: közepes

Nincs is jobb a házi készítésű kiflinél! Ha az elkészült kifliket nem csak szendvicsként szeretnéd elkészíteni, szívesen ajánljuk máglyarakás receptünket is.

Kifli

0.0 0 szavazat
Fogás: pékáruKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

20

perc
Sütés

30

perc
Kelesztés

1

óra 

10

perc
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • 600 gramm liszt

  • 1 evőkanál

  • 1 darab tojás

  • 4 dl tej

  • 50 gramm vaj

  • 1 evőkanál cukor

  • 3 dkg friss élesztő

Elkészítés

  • 2 dl langyos (se nem túl hideg, se nem túl meleg) tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ameddig felfut, a lisztet, sót és cukrot beleöntjük egy tálba.
  • Az élesztős tejet beleöntjük, majd a többi tejet is hozzáadva, és addig keverjük ameddig szép, egyenletes tészta nem lesz.
  • Hozzáadjuk a vajat (olvasztva) és alaposan összedolgozzuk, ameddig szép sima tészta lesz. Félretesszük és 1 óráig kelesztjük.
  • Ha letelt, 6 részre osztjuk és gömbölyű formákat gyúrunk. Ezeket lisztezett felületen laposra, kör alakúra nyújtjuk.
  •  A kör alakú lapokat 8 szeletre vágjuk, mint egy tortát. A szélesebbik felüknél kezdve elkezdjük feltekerni, majd a végén meg is hajlíthatjuk egy kicsit.
  • Egymás mellé rakjuk őket (ne túl közel, mert kelni fog), a tetejükre felvert tojást kenünk. 10 percig kelesztjük még, majd mehet a sütőbe.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha elkészültek, még forró állapotukba megkenjük langyos tejjel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com