A máglyarakás a nem várt kombinációi miatt egy tipikus “mi van itthon?” desszertnek tűnhet, megkóstolva azonban teljesen összeérnek ezek a különböző hozzávalók.
Adag
6
adagElőkészítés
25
percElkészítés
35
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
8 darab kifli
4 evőkanál lekvár (íze opcionális)
4 darab alma
100 gramm cukor
4 darab tojás
6 dl tej
1 evőkanál fahéj
50 gramm vaj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A kifliket karikákra vágjuk, majd felöntjük a tejjel. A 4 darab tojást szétválasztjuk, összekeverjük a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezt a masszát ráöntjük a kiflikre és elkeverjük.
- Az almát megmossuk, majd megpucoljuk és kivesszük a magját. Számunkra tetsző szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk kicsit.
- Rászórjuk a fahéjat és a cukrot (2 evőkanállal).
- Egy jénait olajjal vagy vajjal megkenünk, és a kiflis massza felével “béleljük”, majd rárakjuk az almákat és a maradék kiflis masszát. A tetejére tehetünk lekvárt, opcionális, hogy milyen ízűt.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha kivettük, megkenjük a fehérjével (amit előzőleg verjünk fel, esetleg keverjünk lekvárt és cukrot hozzá). Ha megkentük, toljuk vissza a sütőben 10-15 percre, ameddig megpirul. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com