Hortobágyi palacsinta

Gyors hortobágyi palacsinta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A hortobágyi húsos palacsinta egy meglehetősen kiadós, tipikusan magyar fogás, ami akár főételként is megállja a helyét. Akkor is remek megoldás, ha az előző nap megmaradt pörköltet szeretnénk valamire felhasználni, hiszen a hortobágyi palacsintát általában pörkölthússal szokták tölteni. Ugyanakkor ezt lehet helyettesíteni darált hússal vagy húsdarabokkal is.

Gyors hortobágyi palacsinta

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

12

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 3 darab tojás

  • 15 dkg finomliszt

  • 2 evőkanál olaj

  • 4 dl tej

  • 1 dl tejföl

  • só, borst(ízlés szerint)

  • 40 dkg sertés- vagy csirkemell

  • 1 fej hagyma

  • 1 darab paradicsom

  • 1 darab paprika

  • 1 kávéskanál pirospaprika

Elkészítés

  • Először megmossuk a húst, majd felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, aztán felaprítjuk. Ugyanígy járunk el a paradicsommal és a paprikával is. Gondos megmosás után a paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot negyedekre vágjuk.
  • Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, utána néhány percig főzzük rajta a hagymát, mielőtt rátennénk a húst, amit megpirítunk.
  • Miután kissé megpirult, hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikát és a paradicsomot, megsózzuk és borsozzuk, majd visszatesszük a tűzre, lefedjük és hagyjuk párolódni 25-30 percig.
  • Eközben elkészítjük a sós palacsintákat. Összekeverjük a lisztet, a tojást, a csipet sót, valamint fokozatosan hozzákeverjük a tejet, illetve a két evőkanál olajat. 12 palacsintára elegendő tésztát kapunk.
  • A megfőtt húst apróra összevágjuk, adunk hozzá tejfölt és egy kicsit a levéből. Mindezt összeforraljuk.
  • A sütőt 200 fokra melegítjük elő. A palacsintákat megtöltjük az előbb elkészített húsos masszával, a maradékot a tetejére tesszük, majd kb. 10 perc alatt összesütjük. Még egy kis tejföllel a tetején tálalhatjuk, petrezselyemmel díszíthetjük. Jó étvágyat!

Fotó: canva.com