Gofri

Pillekönnyű és gyors gofri recept

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A gofri a lángos mellett a nyári strandolás elengedhetetlen kelléke. Csokoládéöntettel és tejszínhabbal mindenki kedvence. De a hagyományos ízeken kívül inspirálódhatunk a gofribárok menüjéből is. Tehetünk rá különböző gyümölcsöket és önteteket, de természetesen a tejszínhab nem hiányozhat a végén. Mindennek a titka, hogy az alaptésztát jól tudjuk elkészíteni. Villámgyorsan elkészíthető, a gyerekek általában imádják, így tízóraira vagy uzsonnára is ízletes alternatíva.

Gofri

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 2 darab tojás

  • 10 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj

  • 5 dkg kristálycukor

  • 18 finomliszt

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 160 ml tej

Elkészítés

  • Először feltörjük a két darab tojást, majd szétválasztjuk a tojássárgáját és a tojásfehérjét.
  • A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra verjük. A tojássárgáját fokozatosan hozzákeverjük.
  • A tejet is apránként öntjük hozzá, s dolgozzuk bele.
  • A lisztet és a sütőport összekeverjük, az eddig kapott tésztához adjuk.
  • A tojásfehérjét kicsi cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, finom mozdulatokkal belekeverjük a masszába. A lényeg, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk.
  • Süthetjük gofrisütőben, de erre alkalmas tepsiben is. Minden esetben kis olajjal vagy vajjal érdemes megkenni a sütő alkalmatosságot, hogy ne ragadjon bele.
  • A kész gofrit tálalhatjuk csokoládéöntettel, mogyorókrémmel, lekvárral, sőt idénygyümölccsel is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com