Egybefasírt

Egyszerű egybefasírt

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: közepes

Az egybefasírt egy nagyon ízletes és mutatós, mégis ízletes étel. Nagyon sokféle változata és neve is létezik a különböző országokba. Az egyik legismertebb verziója itthon a tojással töltött verziója, de önmagában is egy különleges fogás!

Egybefasírt

Egybefasírt

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm darált sertéshús

  • 1 darab tojás

  • 2 darab zsemle

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 3 fej vöröshagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés

  • A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  • A zsemlét elkezdjük beáztatni, ha megszívta magát akkor kinyomkodjuk a levet.
  • A húst, zsemléket, hagymát, tojást és a fűszereket alaposan összegyúrjuk.
  • Egy tetszőleges formát kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Erre kanalazzuk bele a húst és szépen formázzuk meg.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Ha elkészült felvágva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com