Töltött fasírt

Tojással töltött fasírt

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: közepes

A töltött fasírt egy igazi klasszikus, retró desszert! Tökéletes választás bármilyen étkezésre, de az ünnepi asztalon is remekül helytáll. Kívül ropogós, belül puha és a tojásos töltelékkel mennyei íze lesz!

Tojással töltött fasírt

Tojással töltött fasírt

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

2

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm darált sertéshús

  • 2 darab zsemle

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 8 darab tojás

  • 2 gerezd fokhagyma

  • olaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A zsemléket áztassuk be vízbe, ezután nyomkodjuk ki belőlük a felesleges folyadékot és egy tálban tegyük össze a darált hússal.
  • A hagymát vágjuk fel apróra, majd pirítsuk meg serpenyőben és öntsük a húsos-zsemlés tálba.
  • Ebbe a tálba tegyük a fűszereket, a fokhagymát, 2 darab tojást és a petrezselymet és gyúrjuk össze. Az elkészült fasírtot tegyük a hűtőbe lefedve és pihentessük 60 percig.
  • Amíg a hús pihen, a többi tojást főzzük meg, és pucoljuk meg.
  • Egy tepsit béleljünk ki alufóliával és rakjuk rá a húsos masszát. Lapítsuk ki és rakjuk a közepére végig a tojásokat, egymás mögé majd a húst hajtsuk vissza rá, képezzünk egy henger alakú fasírtot.
  • Kenjük meg olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com