Benedek tojás

Eggs Benedict avagy a Benedek tojás

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: közepes

A Benedek tojás egy igazi klasszikus reggeli étel, amely tökéletes választás egy kényelmes hétvégi reggelre vagy egy különleges brunch alkalmával. Ez a fogás a puha, folyós tojássárgájával és a gazdag hollandi mártással egy igazi különlegesség.

Benedek tojás

Benedek tojás

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 4 darab tojás

  • 4 szelet sonka vagy bacon

  • 1 evőkanál fehérborecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Kezdjük a hollandi mártás elkészítésével.
  • A sonkát vagy bacont süssük meg egy serpenyőben, amíg ropogós nem lesz, majd tegyük félre.
  • Egy nagyobb lábasban forraljunk vizet, adjunk hozzá egy evőkanál ecetet. Egyenként törjük bele a tojásokat, és óvatosan főzzük őket 3-4 percig, amíg a fehérje meg nem szilárdul, de a sárgája még folyós marad. Szűrjük le óvatosan.
  • A kenyeret/bagettet pirítsuk meg, amivel fogyasztani fogjuk.
  • Az elkészítés végén helyezzük a sonkát vagy bacont a megpirított szeletekre, erre tegyük a lágy tojásokat, majd kanalazzuk rá a hollandi mártást. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com