Hollandi mártás

Hollandi mártás házilag

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A hollandi mártás neve megtévesztő lehet, ugyanis származási helye Franciaország. Ez a selymes, krémes szósz remekül passzol zöldségek (főként spárga), halas és húsos ételek mellé, és természetesen a benedek tojás elengedhetetlen kísérője is.

Hollandi mártás

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: franciaNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

5

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 100 gramm vaj

  • 4 darab tojássárgája

  • 1 darab citrom leve

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Első lépésként a vajat megolvasztjuk.
  • A tojássárgát felverjük habosra.
  • Egy lábasban melegítünk vizet, majd erre helyezünk egy másik edényt, amiben a tojássárgáját “főzzük” meg.
  • Ha elkészült, levesszük és folyamatosan kevergetjük, majd elkezdjük hozzá adagolni a vajat.
  • Ha minden vaj belekerült, kevergetjük továbbra is. Hozzáadjuk a citrom levét, a sót és a borsot majd addig keverjük ameddig egy szép, egyenletes krémet nem kapunk. Lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com