Baconös csirkemell serpenyőben

Baconbe tekert töltött csirkemell serpenyőben

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A bacon és a csirkemell mindig jó párost alkotnak. Hamar el lehet készíteni sütőben és serpenyőben is, így rövid idő alatt egy pompás fogás lesz belőle. A köret ránk van bízva, jól passzol rizshez, krumplihoz, vagy akár párolt zöldségekhez is.

Baconbe tekert csirkemell serpenyőben

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 800 gramm csirkemell

  • 8 darab bacon szelet

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 15 dkg reszelt sajt

  • 0,5 csokor petrezselyem

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemelleket mossuk meg alaposan, majd vágjuk szeletekre és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a pirospaprikával is.
  • A  zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet keverjük össze a reszelt sajttal együtt.
  • A hús szeleteket fektessük rá 1-1 bacon szeletre. A hússzeletekre rakjunk a sajtos-petrezselymes masszából, majd a baconnel együtt tekerjük fel a csirkemelleket. A végén tűzzük meg egy fogpiszkálóval.
  • Serpenyőben kevés olajon süssük meg a csirkemelleket. Érdemes sütés közben is locsolgatni a szafttal a húsokat. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com