Amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta alaprecept

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A palacsinta egyik nemzetközi változata az amerikai palacsinta. Míg a nálunk ismert palacsinta inkább leheletvékony, az amerikai palacsinta jóval sűrűbb tésztából készül és vastagabb lesz. Az amerikai filmekben egy-egy reggeliző jelenet nem is lenne az igazi, ha nem tűnne fel ez az ínyencség. Hozzávalói ugyanazok, mint a vékonyabb verziónak, kivéve a sütőport. Ugyanúgy, mint a palacsinta, rendkívül sokoldalú, ezért a titok mindössze az alaptészta elkészítésében van, utána kreatívan egészíthetjük ki öntetekkel és gyümölcsökkel.

Amerikai palacsinta alaprecept

Fogás: desszertKonyha: amerikaiNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Sütés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 1 darab 1 tojás

  • 3 púpozott evőkanál 3 kristálycukor

  • 25 dkg 25 finomliszt

  • 1 csomag 1 sütőpor

  • 1 csomag 1 vaníliás cukor

  • 1 kávéskanál 1 fahéj

  • 1 evőkanál 1 olaj

  • 3 dl 3 tej

Elkészítés

  • Először feltörjük a tojást, majd habosra verjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
  • Aztán fokozatosan hozzáadagoljuk a finomlisztet, amelyben előzetesen alaposan eldolgoztuk a sütőport.
  • Folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Végül hozzáadjuk az olajat. A palacsintánál sűrűbb tésztát kapunk.
  • Kiolajozott felforrósított serpenyőbe merőkanállal 2-3 korongot öntünk, amelynek mindkét oldalát aranybarnára megsütjük.
  • Hagyományosan juharsziruppal fogyasztják, de tehetünk rá mézet, mogyorókrémet, olvasztott csokoládét vagy lekvárt is, sőt idénygyümölcsök is díszíthetik.
  • Tipp: Magába a tésztába mazsolát vagy áfonyát is keverhetünk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com