Palacsinta

A legfinomabb palacsinta alapreceptje

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

Kijelenthetjük, hogy a palacsinta az örök kedvenc. Ki ne szeretné akár édesen, akár sósan? Nagymamáinkkal vagy édesanyánkkal azonosítjuk, ahogyan egy hideg téli délutánon is melegséggel telik meg a konyha, amikor sülnek ki az ízes vékony tészták. Változatos és sokoldalú desszert, mivel számos tölteléket használhatunk. Manapság már a kísérletezés jegyében rendkívül érdekes ízeket kombinálhatunk, ám a klasszikus palacsinta még mindig a túrós, a kakaós és a lekváros. Több nemzet is magáénak vallja, viszont hozzávalók tekintetében eltérnek a különböző országok specialitásai.

Palacsinta alaprecept

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 3 darab tojás

  • 4 púpozott evőkanál kristálycukor

  • 12 púpozott evőkanál finomliszt

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 teáskanál

  • 0,5 dl olaj

  • 480 ml tej

Elkészítés

  • Először feltörjük a három darab tojást, majd habosra verjük a kristálycukorral, a sóval és a vaníliás cukorral.
  • Aztán fokozatosan hozzáadagoljuk a finomlisztet.
  • Folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejet.
  • Végül hozzáadjuk az olajat.
  • Kiolajozott serpenyőbe merőkanállal tésztát öntünk, pont annyit, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát megsütjük.
  • Tipp: A palacsinta szolgálhat előételként is, főképpen ha sós töltelékkel tálaljuk. Lehet ez kapros-túrós, magyaros vagy akár mexikói. A töltelékek szempontjából semmi sem szab határt a képzelőerőnek és kreativitásnak. Jó étvágyat!

Fotó: canva.com