Zöldségleves

A legegyszerűbb zöldségleves

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: könnyű

A zöldségleves egy igazi klasszikus a levesek körében. Általában mindent könnyen beszerezhetünk hozzá és az elkészítése is hamar megvan, az eredmény pedig egy ízletes, zöldségekkel teli fogás.

Zöldségleves

Zöldségleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 2 darab sárgarépa

  • 2 darab fehérrépa

  • 1 darab zeller

  • 1 darab hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab karalábé

  • 1 darab burgonya

  • 1 bögre zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)

  • 1 darab babérlevél

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy közepes méretű lábasban hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre, kb. 5 percig.
  • Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és burgonyát a lábasba. Pároljuk a zöldségeket néhány percig, amíg enyhén megpuhulnak.
  • Adjuk hozzá a zöldborsót, babérlevelet, őrölt köményt és pirospaprikát a lábasba. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • Öntsük fel a zöldségeket vízzel, hogy ellepje őket teljesen. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassú tűzön kb. 40-50 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
  • Ha szeretnénk krémesebb állagot elérni, használjunk botmixert vagy krumplinyomót a zöldségek pürésítéséhez.
  • Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com