Zöldségfasírt

Egyszerű zöldségfasírt

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A zöldségfasírt egy egészséges és ízletes alternatíva a hagyományos húsfasírthoz képest. Különböző zöldségek felhasználásával nemcsak ízletes, hanem tápláló fogást készíthetünk, amely tökéletes választás lehet vegetáriánusoknak és azoknak, akik szeretnének több zöldséget fogyasztani.

Zöldségfasírt

Zöldségfasírt

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Pihentetési idő

10

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 2 darab cukkini

  • 2 darab sárgarépa

  • 1 darab burgonya

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 gramm zabpehely

  • 2 darab tojás

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A lereszelt zöldségeket tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk és hagyjuk állni 10 percig, majd nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet.
  • Keverjük hozzá a zabpelyhet vagy zsemlemorzsát, a tojásokat, a köményt, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Kézzel gyúrjuk össze az összetevőket, amíg jól össze nem állnak.
  • Formázzunk a masszából kis fasírtokat. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, és közepes lángon süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.
  • A zöldségfasírtokat tálalhatjuk friss salátával, joghurtos vagy tahini alapú mártogatóssal. A zöldségek és fűszerek variálásával számos ízvilágot kipróbálhatunk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com