A tésztás étel mindig segítség lehet, ha éppen nincs időnk főzni. Gyorsan és egyszerűen összedobható és szuper ebédre vagy vacsorára is. A zöldséges tészta nyáron is remek opció, mert bármilyen zöldséggel kombinálhatjuk ízlés szerint.
Zöldséges tészta
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
30
percÖsszesen
50
percHozzávalók
300 gramm tészta (pl. spagetti vagy penne)
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 darab cukkini
1 darab sárgarépa
1 darab kaliforniai paprika
400 gramm aprított paradicsom
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
Elkészítés
- Forraljunk fel bővizet egy nagy lábasban, és főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő szerint. Amikor elkészült, szűrjük le, és tegyük félre.
- Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsuk aranyszínűre.
- Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, majd dobjuk bele a cukkinit, sárgarépát és kaliforniai paprikát. Pirítsuk pár percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
- Öntsük hozzá az aprított paradicsomot, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval és fekete borssal. Keverjük jól össze, majd főzzük további 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
- Adjuk hozzá a megfőtt tésztát a zöldséges szószhoz, és keverjük össze, hogy a szósz jól bevonja a tésztát.
- Tálaljuk a zöldséges tésztát frissen reszelt parmezán sajttal megszórva. Díszítsük friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com