Zöldséges tészta

Serpenyős zöldséges tészta

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A tésztás étel mindig segítség lehet, ha éppen nincs időnk főzni. Gyorsan és egyszerűen összedobható és szuper ebédre vagy vacsorára is. A zöldséges tészta nyáron is remek opció, mert bármilyen zöldséggel kombinálhatjuk ízlés szerint.

Zöldséges tészta

Zöldséges tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 300 gramm tészta (pl. spagetti vagy penne)

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab cukkini

  • 1 darab sárgarépa

  • 1 darab kaliforniai paprika

  • 400 gramm aprított paradicsom

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

Elkészítés

  • Forraljunk fel bővizet egy nagy lábasban, és főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő szerint. Amikor elkészült, szűrjük le, és tegyük félre.
  • Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsuk aranyszínűre.
  • Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, majd dobjuk bele a cukkinit, sárgarépát és kaliforniai paprikát. Pirítsuk pár percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
  • Öntsük hozzá az aprított paradicsomot, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval és fekete borssal. Keverjük jól össze, majd főzzük további 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Adjuk hozzá a megfőtt tésztát a zöldséges szószhoz, és keverjük össze, hogy a szósz jól bevonja a tésztát.
  • Tálaljuk a zöldséges tésztát frissen reszelt parmezán sajttal megszórva. Díszítsük friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com