Zöldséges quiche

Zöldséges quiche

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A zöldséges quiche egy ízletes és tápláló fogás, amely tökéletes választás lehet ebédre vagy könnyű vacsorára. A ropogós tészta és a gazdag, krémes zöldséges töltelék remekül kiegészíti egymást, és változatos zöldség választékkal készíthető.

Quiche

Quiche

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: franciaNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

35

perc
Hűtési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 200 gramm finomliszt

  • 100 gramm vaj

  • 1/4 teáskanál só

  • 3 evőkanál hideg víz

  • A töltelékhez:
  • 1 darab cukkini

  • 1 darab piros paprika

  • 1 darab brokkoli

  • 1 darab sárgarépa

  • 3 darab tojás

  • 200 ml tejszín

  • 100 gramm sajt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet és a sót, majd morzsoljuk bele a hideg vajat, amíg morzsás állagú nem lesz. Adjuk hozzá a hideg vizet, és gyúrjuk össze, amíg összeáll. Nyújtsuk ki, és helyezzük egy kivajazott piteformába. Tegyük a hűtőbe 30 percre.
  • A zöldségeket pároljuk meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejszínt, a reszelt sajtot, sót, borsot és a gyógynövényeket.
  • Rendezzük el a zöldségeket a tésztán, öntsük rá a tojásos keveréket, és előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna és a töltelék megdermed nem lesz. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A zöldséges quiche-t tálalhatjuk friss salátával vagy akár magában is. A zöldséges és a sajtfajták variálásával számos ízvariációt kipróbálhatunk.

Fotó: canva.com