Marhahúsleves

Zöldséges marhahúsleves

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A marhahúsleves egy nagyon kedvelt, hagyományos étel. Gazdag ízvilággal és tápláló, friss zöldségekkel van rendelkezik, mindezt a marhahús koronázza meg.

Zöldséges marhahúsleves

Zöldséges marhahúsleves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm marhahús (lehetőleg apróhús vagy marhalábszár)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 darab sárgarépa

  • 2 csokor petrezselyem gyökér

  • 1 darab zeller

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 darab babérlevél

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 2 liter víz vagy húsleves alaplé

Elkészítés

  • Mossuk meg és vágjuk fel a zöldségeket és a marhahúst.
  • Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsuk meg 2-3 percig, amíg aranybarnára nem sült.
  • Adjuk hozzá a marhahúst, és pirítsuk őket mindkét oldalukon, amíg szép barna kéreg keletkezik rajtuk.
  • Öntsük hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a zúzott fokhagymát a lábasba. Keverjük össze az összetevőket, majd fűszerezzük sóval, frissen őrölt fekete borssal, és adjuk hozzá a babérleveleket.
  • Öntsük fel a lábast 2 liter vízzel vagy húsleves alaplével. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük a levest lefedve 1 órán keresztül, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.
  • Amikor elkészült, távolítsuk el a babérleveleket a levesből. A marhahús és a zöldségek puhák és ízletesek lesznek.
  • Tálaljuk a marhahúslevest melegen, friss kenyérrel vagy pirítóssal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com