A marhahúsleves egy nagyon kedvelt, hagyományos étel. Gazdag ízvilággal és tápláló, friss zöldségekkel van rendelkezik, mindezt a marhahús koronázza meg.
Zöldséges marhahúsleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
500 gramm marhahús (lehetőleg apróhús vagy marhalábszár)
1 fej vöröshagyma
2 darab sárgarépa
2 csokor petrezselyem gyökér
1 darab zeller
2 gerezd fokhagyma
2 darab babérlevél
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 liter víz vagy húsleves alaplé
Elkészítés
- Mossuk meg és vágjuk fel a zöldségeket és a marhahúst.
- Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsuk meg 2-3 percig, amíg aranybarnára nem sült.
- Adjuk hozzá a marhahúst, és pirítsuk őket mindkét oldalukon, amíg szép barna kéreg keletkezik rajtuk.
- Öntsük hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a zúzott fokhagymát a lábasba. Keverjük össze az összetevőket, majd fűszerezzük sóval, frissen őrölt fekete borssal, és adjuk hozzá a babérleveleket.
- Öntsük fel a lábast 2 liter vízzel vagy húsleves alaplével. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük a levest lefedve 1 órán keresztül, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.
- Amikor elkészült, távolítsuk el a babérleveleket a levesből. A marhahús és a zöldségek puhák és ízletesek lesznek.
- Tálaljuk a marhahúslevest melegen, friss kenyérrel vagy pirítóssal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com