Zöldséges krumplileves

Sűrű zöldséges krumplileves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A zöldséges krumplileves egy ízletes és tápláló fogás, amely tökéletes választása lehet egy könnyű ebéd vagy akár vacsora elkészítéséhez is. A zöldségek miatt szuper immunerősítő is lehet!

Zöldséges krumplileves

Zöldséges krumplileves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab krumpli

  • 2 darab sárgarépa

  • 1 darab fehérrépa

  • 1 darab zeller

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj

  • 1 liter zöldségalaplé vagy víz

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 1/2 bögre tejföl vagy növényi tejföl alternatíva (opcionális)

Elkészítés

  • Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel az olíva olajat vagy vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk üvegesre, kb. 5 percig.
  • Keverjük hozzá a felkockázott krumplit, sárgarépát, fehérrépát és zellert a lábasba. Pároljuk a zöldségeket néhány percig, amíg enyhén megpuhulnak.
  • Adjuk hozzá az őrölt köményt és a pirospaprikát a lábasba, majd keverjük össze a zöldségekkel. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • Öntsük fel a zöldségeket zöldség alaplével vagy vízzel. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassú tűzön kb. 30-40 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
  • Ha szeretnénk krémesebb állagot elérni, használjunk botmixert vagy krumplinyomót a zöldségek pürésítéséhez.
  • Tálaláskor díszítsük friss aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel, és opcionálisan adjunk hozzá egy kanál tejfölt vagy növényi tejföl alternatívát. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com