Búbos csirkemell

Zöldséges búbos csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Ha szeretnénk felturbózni a csirkés ételeinket, a búbos csirkemell remek választás lehet. Sütőben elkészíthető és zöldségekkel teli fogás, amelyet változatosan is fogyaszthatunk.

Búbos csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

40

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 2 darab csirkemellfilé

  • 1 darab paradicsom

  • 1 darab paprika

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 darab tojás

  • 250 gramm gomba

  • 2 fej hagyma

  • 150 gramm sajt

Elkészítés

  • A csirkemelleket alaposan megmossuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ha vastagok lennének, kiklopfoljuk.
  • Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ehhez adjuk a szeletelt paprikát, majd a paradicsomot is. Megszórjuk kevés cukorral, és így főzzük össze.
  • Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, majd megsütjük rajta a sóval és borssal ízesített gombát.
  • A csirkemelleket kevés vajon megsütjük.
  • Egy tepsibe rakjuk a csirkemelleket, majd erre rakjuk az előzőleg összekevert zöldséges keveréket, a húsra halmozzuk, és megszórjuk alaposan sajttal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük letakarva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com