Zöldborsóleves

Klasszikus zöldborsóleves

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A zöldborsóleves számos ország gasztronómiájában megtalálható. Magyarországon a klasszikus változat kicsit eltér a szomszédokétól, mivel mi paprikával és fokhagymásan készítjük. Egy kiadós, finom leves, ami nem mellékesen könnyen és gyorsan elkészül.

Zöldborsóleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 doboz leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, petrezselyemzöld)

  • 1 evőkanál piros paprika

  • 50 dkg fejtett zöldborsó

  • 2 evőkanál olaj/zsír

  • 2 darab babérlevél

  • 1 gerezd fokhagyma

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

Elkészítés

  • Megpucoljuk a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük.
  • Lehúzzuk a tűzről, utána megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a zöldborsót, a fokhagymát, a babérlevelet és a kis darabokra vágott zöldségeket.
  • Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lefedjük, és így 25 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ízlés szerinti mennyiségben sót és borsot adunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com