Zellerpüré

Krémes zellerpüré

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A zellerpüré egy finom és egészséges fogás, amit egyáltalán nem nehéz vagy bonyolult elkészíteni! Magas vitamintartalma miatt is jó választás lehet és helyettesíthetjük vele a krumplipürét is akár.

Zellerpüré

Zellerpüré

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm zeller

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 bögre zöldségalaplé vagy víz

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 1/2 bögre tejszín vagy növényi tejszín alternatíva (opcionális)

Elkészítés

  • Egy közepes méretű lábasban forraljunk fel vizet, majd adjuk hozzá a felkockázott zellert. Főzzük a zellert addig, amíg puhává válik, kb. 10-15 percig. Szűrjük le a zellert, majd tegyük félre.
  • Egy másik lábasban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk üvegesre, kb. 5 percig.
  • Keverjük hozzá a főtt zellert a lábasba, majd öntsük fel zöldség alaplével vagy vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassú tűzön kb. 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Amikor a zeller megpuhult és besűrűsödött a folyadék, vegyük le a tűzről. Használjunk botmixert vagy krumplinyomót a zeller pépesítéshez. Ha szeretnénk krémesebb állagot elérni, adjunk hozzá tejszínt vagy növényi tejszín alternatívát, majd keverjük el.
  • Tálaláskor megszórhatjuk a zellerpürét friss aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com