A zellerkrémleves egy nagyon krémes textúrája krémleves, ami enyhén fűszeres ízvilágot képvisel. Ha oda vagyunk a krémes levesekért, ezt nem lehet kihagyni!
Tejszínes zellerkrémleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
40
percÖsszesen
50
percHozzávalók
500 gramm zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
4 bögre zöldségalaplé
1 bögre tejszín
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy közepes méretű lábasban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pároljuk őket üvegesre, amíg a hagyma megpuhul.
- Adjuk hozzá a felkockázott zellert, és pirítsuk néhány percig, amíg kissé megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda.
- Öntsük a zöldség alaplevet a lábasba, majd főzzük közepes hőmérsékleten kb. 20-25 percig, amíg a zeller teljesen megpuhul.
- Vegyünk ki néhány kanálnyi zellert a levesből, és tegyük félre a tálaláshoz.
- Használjunk botmixert vagy turmixgépet a leves krémesítéséhez. Az edényben lévő zöldségeket és levet pürésítsük simára.
- Tegyük vissza a lábasba, majd keverjük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval ízlés szerint, és forraljuk fel.
- Tálaljuk a zellerkrémlevest melegen. A tetejére szórhatunk néhány szeletre vágott zellert és friss petrezselymet. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com