Zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A zellerkrémleves egy nagyon krémes textúrája krémleves, ami enyhén fűszeres ízvilágot képvisel. Ha oda vagyunk a krémes levesekért, ezt nem lehet kihagyni!

Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm zeller

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál vaj

  • 4 bögre zöldségalaplé

  • 1 bögre tejszín

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy közepes méretű lábasban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pároljuk őket üvegesre, amíg a hagyma megpuhul.
  • Adjuk hozzá a felkockázott zellert, és pirítsuk néhány percig, amíg kissé megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda.
  • Öntsük a zöldség alaplevet a lábasba, majd főzzük közepes hőmérsékleten kb. 20-25 percig, amíg a zeller teljesen megpuhul.
  • Vegyünk ki néhány kanálnyi zellert a levesből, és tegyük félre a tálaláshoz.
  • Használjunk botmixert vagy turmixgépet a leves krémesítéséhez. Az edényben lévő zöldségeket és levet pürésítsük simára.
  • Tegyük vissza a lábasba, majd keverjük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval ízlés szerint, és forraljuk fel.
  • Tálaljuk a zellerkrémlevest melegen. A tetejére szórhatunk néhány szeletre vágott zellert és friss petrezselymet. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com