A zellerkrémleves egy könnyű, mégis ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet egy hideg napon. Ez a változat tejszín nélkül készül, így könnyebb, de mégis krémes állagú lesz.
Zellerkrémleves tejszín nélkül
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
1 darab zeller
2 darab burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter zöldségleves alaplé vagy víz
2 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olívaolajat vagy vajat, majd pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.
- Adjuk hozzá a zellert és a burgonyát, majd pirítsuk őket néhány percig.
- Öntsük fel a zöldségleves alaplével vagy vízzel, fűszerezzük sóval és borssal, majd főzzük közepes lángon, amíg a zeller és a burgonya megpuhul (kb. 30 perc).
- Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a tűzről és pürésítsük simára botmixerrel vagy turmixgépben.
- Ízlés szerint szórjunk rá petrezselymet, és tálaljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!
Megjegyzések
- Tipp: ha még krémesebbé szeretnénk tenni a levest, adhatunk hozzá egy kevés zabtejet vagy kókusztejet a pürésítés során.
Fotó: canva.com