Zellerkrémleves tejszín nélkül

Selymes zellerkrémleves tejszín nélkül

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A zellerkrémleves egy könnyű, mégis ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet egy hideg napon. Ez a változat tejszín nélkül készül, így könnyebb, de mégis krémes állagú lesz.

Zellerkrémleves tejszín nélkül

Zellerkrémleves tejszín nélkül

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 darab zeller

  • 2 darab burgonya

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 liter zöldségleves alaplé vagy víz

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olívaolajat vagy vajat, majd pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz.
  • Adjuk hozzá a zellert és a burgonyát, majd pirítsuk őket néhány percig.
  • Öntsük fel a zöldségleves alaplével vagy vízzel, fűszerezzük sóval és borssal, majd főzzük közepes lángon, amíg a zeller és a burgonya megpuhul (kb. 30 perc).
  • Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a tűzről és pürésítsük simára botmixerrel vagy turmixgépben.
  • Ízlés szerint szórjunk rá petrezselymet, és tálaljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: ha még krémesebbé szeretnénk tenni a levest, adhatunk hozzá egy kevés zabtejet vagy kókusztejet a pürésítés során.

Fotó: canva.com