Zakuszka

Zakuszka házilag

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A zakuszka egy paprikából vagy zöldségekből összeállított krém, ami jól passzol kenyerek mellé, vagy akár az ételek ízesítésére is jó választás lehet. Ha valamivel feldobnánk a szendvicseinket, ételeinket, akkor ezt mindenképpen érdemes letesztelni.

Zakuszka

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

40

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg pritaminpaprika

  • 50 dkg padlizsán

  • 2 fej vöröshagyma

  • 1 darab babérlevél

  • 2 dl olaj

  • 20 dkg paradicsompüré

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A zöldségeket megmossuk, majd miután villával megszurkáltuk őket, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Pár percenként forgassuk őket, és ha megbarnult a héjuk, vegyük ki a sütőből.
  • Ha kihűltek, a paprikát és a padlizsánt is meghámozzuk, a paprikának eltávolítjuk a magjait.
  • Turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk a paprikát és a padlizsánt.
  • Kevés olajon megpirítjuk a kockákra vágott hagymákat, majd ráöntjük a padlizsános-paprikás masszát és hozzáadjuk a paradicsompürét. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük, és így összefőzzük 10-15 perc alatt.
  • Szendvicsre kenve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com