A zabpelyhes muffin egy egészséges és tápláló nasiként szolgálhat reggelire vagy uzsonnára. Ezek a muffinok nem csak finomak, de a zabpelyhes alap miatt rostban is gazdagok.
Zabpelyhes muffin
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
12
darabElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
140 gramm zabpehely
120 gramm teljes kiőrlésű liszt
100 gramm barna cukor
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
0,5 teáskanál só
1 teáskanál fahéj
240 ml tej
60 ml olaj
2 darab tojás
1 teáskanál vanília kivonat
75 gramm mazsola (opcionális)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát és béleljük ki muffin formákkal.
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
- Egy másik tálban keverjük össze a tejet, az olajat, a tojásokat és a vanília kivonatot.
- Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze, amíg éppen csak össze nem áll. Ha szeretnénk, ekkor adjuk hozzá a mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöt.
- Osszuk el a tésztát a muffin formákban, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz és egy tű vagy fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle.
- Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!
Megjegyzések
- Tipp: a zabpelyhes muffinokat variálhatjuk különböző hozzávalókkal, mint például dió, apróra vágott alma vagy csokoládé darabok.
Fotó: canva.com