A zabpelyhes muffin egy egészséges és tápláló nasiként szolgálhat reggelire vagy uzsonnára. Ezek a muffinok nem csak finomak, de a zabpelyhes alap miatt rostban is gazdagok.
Zabpelyhes muffin
Adag
12
darabElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
140 gramm 140 zabpehely
120 gramm 120 teljes kiőrlésű liszt
100 gramm 100 barna cukor
2 teáskanál 2 sütőpor
0,5 teáskanál 0,5 szódabikarbóna
0,5 teáskanál 0,5 só
1 teáskanál 1 fahéj
240 ml 240 tej
60 ml 60 olaj
2 darab 2 tojás
1 teáskanál 1 vanília kivonat
75 gramm 75 mazsola (opcionális)
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát és béleljük ki muffin formákkal.
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
- Egy másik tálban keverjük össze a tejet, az olajat, a tojásokat és a vanília kivonatot.
- Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze, amíg éppen csak össze nem áll. Ha szeretnénk, ekkor adjuk hozzá a mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöt.
- Osszuk el a tésztát a muffin formákban, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz és egy tű vagy fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle.
- Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!
Megjegyzések
- Tipp: a zabpelyhes muffinokat variálhatjuk különböző hozzávalókkal, mint például dió, apróra vágott alma vagy csokoládé darabok.
Fotó: canva.com