Zabpelyhes muffin

Puha zabpelyhes muffin

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A zabpelyhes muffin egy egészséges és tápláló nasiként szolgálhat reggelire vagy uzsonnára. Ezek a muffinok nem csak finomak, de a zabpelyhes alap miatt rostban is gazdagok.

Zabpelyhes muffin

Zabpelyhes muffin

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

darab
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 140 gramm zabpehely

  • 120 gramm teljes kiőrlésű liszt

  • 100 gramm barna cukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 0,5 teáskanál

  • 1 teáskanál fahéj

  • 240 ml tej

  • 60 ml olaj

  • 2 darab tojás

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 75 gramm mazsola (opcionális)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát és béleljük ki muffin formákkal.
  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
  • Egy másik tálban keverjük össze a tejet, az olajat, a tojásokat és a vanília kivonatot.
  • Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze, amíg éppen csak össze nem áll. Ha szeretnénk, ekkor adjuk hozzá a mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöt.
  • Osszuk el a tésztát a muffin formákban, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz és egy tű vagy fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle.
  • Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: a zabpelyhes muffinokat variálhatjuk különböző hozzávalókkal, mint például dió, apróra vágott alma vagy csokoládé darabok.

Fotó: canva.com