Zabpelyhes keksz

Egyszerű zabpelyhes keksz

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A zabpelyhes keksz egy tápláló, finom desszert ami ideális lehet nasinak vagy reggeli mellé is. Ropogós és puha a textúrája, belül pedig egy édes, omlós sütemény.

Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

20

darab
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 150 gramm vaj

  • 150 gramm cukor

  • 1 darab tojás

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 120 gramm zabpehely

  • 150 gramm liszt

  • 0,5 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • Egy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg krémes állagúvá válnak.
  • Adjuk hozzá egy tojást és a vanília kivonatot, majd keverjük alaposan össze.
  • Egy másik tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Lassan öntsük hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és keverjük simára a tésztát.
  • Készítsünk golyókat a tésztából, majd helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire. Nyomkodjuk kissé laposra a golyókat a tenyerünkkel vagy a villával.
  • Tegyük a tepsit a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 12-15 percig, vagy amíg a kekszek szép aranybarnára nem sülnek.
  • Miután megsültek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a tepsin. A kekszek a kihűlés során még tovább is keményednek.
  • Tálaljuk és élvezzük a ropogós, zabpelyhes kekszeket. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com