A zabpelyhes keksz egy tápláló, finom desszert ami ideális lehet nasinak vagy reggeli mellé is. Ropogós és puha a textúrája, belül pedig egy édes, omlós sütemény.
Zabpelyhes keksz
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
20
darabElőkészítés
20
percElkészítés
15
percÖsszesen
35
percHozzávalók
150 gramm vaj
150 gramm cukor
1 darab tojás
1 teáskanál vanília kivonat
120 gramm zabpehely
150 gramm liszt
0,5 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
- Egy tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg krémes állagúvá válnak.
- Adjuk hozzá egy tojást és a vanília kivonatot, majd keverjük alaposan össze.
- Egy másik tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a sót.
- Lassan öntsük hozzá a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, és keverjük simára a tésztát.
- Készítsünk golyókat a tésztából, majd helyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire. Nyomkodjuk kissé laposra a golyókat a tenyerünkkel vagy a villával.
- Tegyük a tepsit a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 12-15 percig, vagy amíg a kekszek szép aranybarnára nem sülnek.
- Miután megsültek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni a tepsin. A kekszek a kihűlés során még tovább is keményednek.
- Tálaljuk és élvezzük a ropogós, zabpelyhes kekszeket. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com