Zabpelyhes csokitorta

Zabpelyhes csokitorta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A zabpelyhes csokitorta egy egészségesebb alternatíva a hagyományos csokitortához képest, amely nemcsak finom, de tápláló is. A zabpelyhes alap és a gazdag csokoládés íz tökéletes harmóniát alkot, így ez a torta kiváló választás lehet bármilyen alkalomra, legyen szó egy családi összejövetelről vagy egy különleges ünnepi eseményről.

Csokitorta

Csokitorta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 200 gramm zabpelyhes keksz

  • 100 gramm vaj

  • 2 evőkanál kakaópor

  • A csokoládékrémhez:
  • 200 gramm étcsokoládé

  • 200 ml tejszín

  • 2 darab tojás

  • 100 gramm cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • A torta alapjához keverjük össze az apróra tört zabpelyhes kekszet, az olvasztott vajat és a kakaóport egy tálban, amíg homogén masszát nem kapunk. Nyomkodjuk bele a keveréket egy tortaforma aljába, hogy egyenletes alapot kapjunk, majd tegyük félre.
  • A csokoládékrémhez egy kisebb edényben olvasszuk fel az étcsokoládét a tejszínnel együtt, közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral és a vanília kivonattal, amíg világos és habos nem lesz. Óvatosan keverjük hozzá a csokoládés keveréket.
  • Öntsük a csokoládékrémet a zabpelyhes alapra, és simítsuk el.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük a tortát körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a közepén lévő tűpróba tisztán nem marad.
  • Hagyjuk a tortát a formában teljesen kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com