Zablisztes palacsinta

Zablisztes palacsinta

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség:

A zablisztes palacsinta egy egészséges és tápláló alternatíva a hagyományos palacsintának, melyet könnyedén elkészíthetünk otthon. Ez a recept ideális választás lehet reggelire vagy desszertként, hiszen a zabliszt magas rost- és fehérjetartalma hosszan tartó jóllakottságot biztosít. Emellett gluténmentes opcióként is szolgálhat azoknak, akik érzékenyek a gluténre.

Palacsinta

Palacsinta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 100 gramm zabliszt

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 2 darab tojás

  • 240 ml tej

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a zablisztet, cukrot (opcionális), sütőport és sót.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliát és a tejet. Alaposan keverjük össze.
  • Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg egy sima palacsintatészta nem lesz.
  • Melegítsünk fel egy palacsintasütőt közepes hőfokon, majd kenjük meg egy kevés olajjal vagy vajjal.
  • Öntsünk egy merőkanálnyi tésztát a palacsintasütő közepére, majd forgassuk meg, hogy a tészta egyenletesen elfedje a serpenyő alját.
  • Süssük a palacsintát kb. 2-3 percig, vagy amíg buborékok nem jelennek meg a tészta felszínén, majd fordítsuk meg, és süssük további 1-2 percig a másik oldalon.
  • Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.
  • Tálaljuk a palacsintákat kedvenc feltéttel, például gyümölcsökkel, joghurttal vagy lekvárral. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com