Zabkeksz

Csokis zabkeksz

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: könnyű

A zabkeksz az örök klasszikus, hiszen amellett, hogy egy hihetetlenül gyors és finom desszertről van szó, még megunni sem lehet, mert nagyon sokféle variációja létezik, legyen szó csokiról vagy akár aszalt gyümölcsökről, amikkel szuper párost alkotnak!

Zabkeksz

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

20

darab
Előkészítés

20

perc
Sütés

15

perc
Hűtési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 100 gramm liszt

  • 100 gramm zabpehely

  • 5 dkg csokoládé chips

  • 100 gramm puha vaj

  • 8 dkg cukor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 darab tojásfehérje

  • 1 teáskanál fahéj

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a sütőport a liszttel, a zabpehellyel, a fahéjjal és a sóval. Adjuk hozzá a puha, de nem folyós vajat, illetve a csoki chipset vagy apróra vágott csokoládét.
  • A tojásfehérjét verjük habbá a cukorral együtt, majd öntsük össze a 2 tésztát és keverjük el óvatosan.
  • Tegyük a tésztát a hűtőbe 30 percre.
  • Ha letelt az idő, sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk ki a tésztát. Ne szorosan egymás mellé, mert sütésnél elkezdenek kilapulni, nőni.
  • Kicsit kézzel nyomogassuk szét őket, majd 180 fokon előmelegített sütőben 16-18 perc alatt készre sütjük! Kivéve még szilárdulni fognak, így elég ez az idő a sütésre! Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com