Zabkása

Krémes zabkása alaprecept

Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: könnyű

A zabkása egy remek reggeli ötlet lehet, hiszen gyorsan elkészíthető és nagyon sok variációja létezik, az étrendekbe pedig könnyen beilleszthető, hiszen amellett, hogy finom, az egyik legegészségesebb reggeli is! Édesen és sósan is fogyasztható.

Zabkása

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

2

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

15

perc

Hozzávalók

  • 400 ml tej

  • 80 gramm zabpehely

  • 2 evőkanál méz

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Mérjük ki a zabpelyhet és a tejet. Egy lábosba tegyük fel a tűzre és folyamatosan kevergessük addig, ameddig nem forr fel, ha megtörtént, alacsony lángon főzzük ameddig be nem sűrűsödik (2-4 perc).
  • Ha sűrű lett, levesszük a tűzről és beletesszük azokat a hozzávalókat, amelyekkel szeretnénk fogyasztani (magvak, gyümölcsök, de ez teljesen ránk van bízva).
  • Belekeverjük a mézet is, amint kihűlt és el is készültünk vele! Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com